Een standaard template of design op maat?

Eén van de eerste keuzes die je moet maken als je een website wilt gaan bouwen is de keuze voor een standaard template of een maatwerk design. Het is niet mogelijk om je het één of het ander te adviseren zonder iets te weten over de website zelf. Daarom geven we je graag wat meer informatie over deze twee opties.

 

Wanneer is een standaard template geschikt?

Je kunt heel goed gebruik maken van een standaard template als je een blog wilt starten, een reisdagboek of bijvoorbeeld een hobbysite. Wanneer de website niet bedoeld is om geld mee te verdienen, direct of indirect, dan is het in veel gevallen niet nodig om een maatwerk design te maken of te laten maken. Je hebt vaak de keuze uit tientallen tot wel honderden templates. Hierdoor lijkt het snel alsof je een heel unieke keuze kunt maken, maar je moet je ook bedenken dat er dagelijks honderden nieuwe websites de lucht in gaan. Je bent niet de enige die denkt een originele keuze te maken uit het assortiment standaard templates, en dus ook nooit de enige die de template in gebruik heeft.

 

Wanneer kies je beter voor een design op maat?

Een design op maat is de beste keuze wanneer je de website wilt gebruiken voor zakelijke en professionele doeleinden. Als het gaat om een website waarmee je geld wilt gaan verdienen, direct of indirect, dan is een design op maat altijd beter. Denk hierbij niet alleen aan webwinkels, waarmee je direct geld wilt gaan verdienen, maar ook aan bedrijfswebsites ter introductie van een onderneming, waarmee je indirect geld wilt verdienen. In dit soort gevallen is het belangrijk dat mensen jouw specifieke stijl en design gaan herkennen en dan is het niet verstandig om een template te gebruiken dat ook op talloze andere websites wordt gebruikt.

 

Waar moet je rekening mee houden met een maatwerk design?

Als je je eigen design kunt maken, dan is het belangrijk om het ontwerp goed af te stemmen op je business en je targetgroep. Wanneer je het maken van het maatwerk design wilt uitbesteden, dan is het goed om dit soort zaken te bespreken met de professional. Daarnaast is het in dit geval ook belangrijk om de professional de ruimte te geven om zijn of haar eigen creativiteit in het ontwerp te leggen. Vaak blijkt dit de meest succesvolle weg naar een effectief design op maat.