Hoe gebruik je Strava

Als je in vorm wilt komen, of gewoon je voortgang en activiteitenniveau wilt bijhouden, dan is Strava de perfecte app voor jou. In deze blogpost laten we je zien hoe je Strava kunt gebruiken, zodat je er het maximale uit kunt halen.

Wat is Strava.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Strava.

Strava is een op GPS gebaseerde tracking-app voor atleten waarmee gebruikers hun hardloopsessies, ritten en andere activiteiten kunnen volgen. Het biedt gebruikers ook prestatieanalysetools om hen te helpen hun atletische prestaties te verbeteren. Enkele voordelen van het gebruik van Strava zijn:

-Uw voortgang volgen en uw verbetering in de loop van de tijd zien

-Uw prestaties vergelijken met vrienden of andere atleten

-Nieuwe routes en paden vinden om te verkennen

-Gemotiveerd raken door doelen en uitdagingen te stellen

-Deelnemen aan virtuele races of groepsritten

-Nieuwe producten en diensten ontdekken via de Strava-app

Hoe Strava te gebruiken.

Aan de slag met Strava.

Om met Strava aan de slag te gaan, maak je eerst een account aan en download je de app. Meld u vervolgens aan en verbind uw GPS-apparaat of smartphone. Zodra u bent ingelogd, kunt u beginnen met het bijhouden van uw activiteit.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van Strava. Zorg er eerst voor dat uw GPS-apparaat is ingeschakeld en correct is aangesloten op uw telefoon. Ten tweede, start de activity tracker voordat u met uw activiteit begint. En tot slot, zorg ervoor dat u uw activiteit opslaat als u klaar bent.

Als je eenmaal begonnen bent met het bijhouden van je activiteiten met Strava, kun je beginnen met het verkennen van de functies van de app. Het startscherm biedt een overzicht van uw recente activiteiten, evenals enkele basisstatistieken zoals afgelegde afstand, gemiddelde snelheid en verbrande calorieën.

Je kunt ook een kaart van je activiteit bekijken, waarop je de route ziet die je hebt genomen en hoe snel je onderweg was op verschillende punten. Bovendien kun je met de app scoreborden bekijken voor verschillende segmenten van populaire routes (zoals heuvels of weggedeelten met veel bochten). Deze scoreborden laten zien hoe uw tijden zich verhouden tot andere gebruikers die hetzelfde segment hebben voltooid.

Als u op zoek bent naar meer gedetailleerde informatie over uw activiteiten, biedt het tabblad ‘Analytics’ van Strava een schat aan gegevens die nuttig kunnen zijn om inzicht te krijgen in uw prestaties in de loop van de tijd. Deze gegevens omvatten hoogtewinst/-verlies, tempo-informatie, tussentijden (voor hardlopen) en meer.

Ten slotte is een van de handigste functies van Strava de mogelijkheid om verbinding te maken met andere gebruikers en gemeenschappen te vormen rond gedeelde interesses in fitness en lichaamsbeweging. Binnen de app kun je andere gebruikers volgen wiens activiteiten op je startschermfeed verschijnen (vergelijkbaar met hoe Facebook of Twitter werkt). Je kunt ook lid worden van groepen binnen de app waarmee je in contact kunt komen met gelijkgestemde individuen die geïnteresseerd zijn in soortgelijke activiteiten of in hetzelfde gebied wonen.

Waarom je Strava zou moeten gaan gebruiken.

Als je in vorm wilt komen, of gewoon actiever wilt zijn, is Strava een geweldig hulpmiddel om je voortgang bij te houden en resultaten te zien. Met zijn vele functies en gebruiksgemak is het geen wonder dat Strava een van de meest populaire fitness-apps is die er zijn. Dit is waarom je het vandaag zou moeten gaan gebruiken:

  1. Het is gemakkelijk te gebruiken. Strava is ontworpen voor zowel beginnende als ervaren atleten. Of je nu net begint of aan het trainen bent voor een marathon, het is gemakkelijk om activiteiten te vinden en doelen te stellen die bij je passen.
  2. Het motiveert je om in beweging te blijven. Je voortgang in de loop van de tijd zien is een geweldige manier om gemotiveerd te blijven. Met Strava kun je zien hoe ver je bent gekomen en nieuwe doelen stellen om jezelf uit te dagen.
  3. Het helpt je nieuwe mensen te ontmoeten. Een van de leukste dingen van actief zijn, is het ontmoeten van gelijkgestemde mensen die jouw passie voor fitness delen. Met Strava kun je in contact komen met andere gebruikers in jouw omgeving en deelnemen aan groepsactiviteiten zoals hardlopen of ritten.
  4. Het maakt sporten leuker. Laten we eerlijk zijn: sporten kan soms saai zijn. Maar met Strava kun je een beetje competitie aan je trainingen toevoegen en ze tegelijkertijd leuker maken. Proberen je persoonlijke record te verbeteren of een felbegeerde badge te verdienen, kan je het extra zetje geven dat je nodig hebt om je aan je trainingsroutine te houden.

Conclusie

Strava is een geweldig hulpmiddel om je fitnessvoortgang bij te houden en contact te maken met andere atleten. Het is gemakkelijk om mee te beginnen en er zijn tal van manieren om het meeste uit de app te halen. Als je je conditie wilt verbeteren of gewoon een manier wilt om gemotiveerd te blijven, dan is Strava zeker de moeite van het bekijken waard.