Hoe haal je het meeste uit een kantoorhond?

Als u overweegt een kantoorhond aan uw werkplek toe te voegen, vraagt u zich misschien af hoe u er het meeste uit kunt halen. Hoewel elk kantoor anders is, zijn er enkele algemene tips die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw kantoorhond een positieve toevoeging is aan het team.

Een kantoorhond kan veel voordelen bieden, waaronder een hoger moreel en productiviteit, lagere stressniveaus en verbeterde sociale interacties. Maar het is belangrijk om het juiste ras te kiezen en uw hond goed te trainen om ervoor te zorgen dat iedereen op kantoor vertrouwd is met de nieuwe aanwinst. Met een beetje planning kan een kantoorhond een welkome aanvulling zijn waar iedereen van geniet.

De voordelen van het hebben van een kantoorhond.

Verhoogd moreel en productiviteit.

Uit een onderzoek van Central Michigan University bleek dat werknemers die op het werk toegang hadden tot huisdieren, minder stress en angst ervaren, en meer werkplezier en motivatie. Een andere studie wees uit dat werknemers met kantoorhonden minder ziektedagen namen dan hun tegenhangers zonder honden.

Lagere stressniveaus.

Honden kunnen op verschillende manieren helpen om ons stressniveau te verlagen. Ze bieden ons gezelschap, wat vooral nuttig kan zijn als we lange dagen maken of een baan onder hoge druk hebben. Honden vereisen ook dat we de hele dag pauzes nemen om met ze te wandelen, waardoor we tijd hebben om ons hoofd leeg te maken en te ontspannen. En ten slotte is aangetoond dat het simpelweg aaien van een hond onze hartslag en bloeddruk verlaagt, die beide bijdragen aan de algehele vermindering van stress.

Verbeterde sociale interacties.

Kantoorhonden kunnen ook helpen om de sociale interacties tussen collega’s te verbeteren. Naast het bieden van kansen voor mensen om zich te binden over hun gedeelde liefde voor honden, kan het hebben van een hond op kantoor ook mensen aanmoedigen om met elkaar om te gaan die dit anders niet zouden doen. Introverte mensen voelen zich bijvoorbeeld meer op hun gemak als ze iemand benaderen die ze niet kennen als er een vriendelijke hond in de buurt is die ze kunnen aaien.

Hoe u het meeste kunt halen uit het hebben van een kantoorhond.

Kies het juiste ras.

Bij het kiezen van een hondenras om mee naar kantoor te nemen, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte en het energieniveau van zowel de hond als uw medewerkers. Als je een klein kantoor hebt, of als de meeste van je werknemers zittend werken, dan zal een hoogenergetisch ras waarschijnlijk niet goed bij je passen. Rassen die het goed doen in kleinere ruimtes en met lage activiteitsniveaus zijn Bulldogs, Basset Hounds en Mopsen.

Heeft u een groter kantoor of zijn uw medewerkers actief, dan is een middelgroot of groot ras wellicht een betere optie. Rassen die meer ruimte en activiteit nodig hebben, zijn onder meer Golden Retrievers, Labrador Retrievers en Duitse herders. Ongeacht de grootte van uw kantoor of het energieniveau van uw werknemers, alle honden hebben dagelijks beweging nodig, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er overdag een park of wandelpad in de buurt is voor pauzes.

Train uw hond goed.

Het is belangrijk om uw hond zo snel mogelijk te trainen om ervoor te zorgen dat hij zich op kantoor goed gedraagt. Honden moeten basiscommando’s leren zoals zitten, blijven, komen, af, af, enz. Ze moeten ook worden gesocialiseerd met andere mensen en dieren, zodat ze zich op hun gemak voelen bij nieuwe gezichten en situaties. Als u van plan bent uw hond op kantoor achter te laten terwijl u gaat lunchen of boodschappen gaat doen, moeten ze in een bench worden getraind zodat ze in hun eigen ruimte kunnen blijven zonder enige schade of overlast te veroorzaken.

Houd uw hond gezond en gelukkig.

Om uw hond gezond en gelukkig te houden in de kantooromgeving, is het belangrijk om hem gedurende de dag voldoende mentale stimulatie te geven. Dit kan in de vorm van interactief speelgoed zoals Kongs gevuld met lekkernijen of puzzelspellen ontworpen voor honden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze regelmatig buiten kunnen pauzeren, zodat ze zichzelf kunnen ontlasten en wat frisse lucht kunnen krijgen. Ten slotte hebben honden, net als mensen, regelmatige gezondheidscontroles nodig, waaronder vaccinaties, routinematige ontworming en preventieve zorg tegen vlooien/teken/hartworm.

Conclusie

Als u overweegt een kantoorhond aan uw werkplek toe te voegen, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het voor iedereen een succesvolle overgang is. Overweeg eerst de voordelen van het hebben van een kantoorhond. Verhoogd moreel en productiviteit, lagere stressniveaus en verbeterde sociale interacties zijn slechts enkele van de manieren waarop een kantoorhond een positieve impact kan hebben.

Bedenk vervolgens hoe u het beste kunt halen uit het hebben van een kantoorhond. Kies het juiste ras voor uw werkplek en train uw hond goed om ervoor te zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt en zich goed gedraagt in de buurt van andere mensen en dieren. Houd ten slotte uw kantoorhond gezond en gelukkig door hem regelmatig te bewegen, veel speelgoed en lekkernijen en veel liefde en aandacht te geven.

Een kantoorhond kan een geweldige aanvulling zijn op elke werkplek – zorg er wel voor dat u eerst uw onderzoek en voorbereiding doet om er zeker van te zijn dat het een positieve ervaring is voor alle betrokkenen.