Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn site?

Veel bezoekers op je website is leuk natuurlijk, maar je moet er ook wel je voordeel uit kunnen halen. Stel dat jij op je website jouw services aanbiedt als glazenwasser, dan heb je niet zoveel aan bezoekers die op zoek zijn naar een advocaat. Je focus zou dan ook niet moeten liggen op het binnenhalen van meer bezoekers op je website, maar op het binnenhalen van je targetgroep.

Goede content is een goed begin

Uiteraard kan je veel voordeel halen uit de inhoud van je website zelf. Je hoeft geen lappen tekst op je webpagina’s te publiceren, liever niet zelfs, maar voldoende content is wel nodig. SEO-content is hier natuurlijk uitstekend. SEO, Search Engine Optimization, kan altijd worden toegepast. Om precies te weten hoe je dit doet kan je natuurlijk eens een SEO-training volgen, of het volledig uitbesteden aan een professional.

 

Verdiep je in social selling

Social selling is nog relatief nieuw, maar het begint er nu al op te lijken dat dit het verkopen van de toekomst gaat worden. Alles is ‘social’ tegenwoordig. Met social selling, zeker op LinkedIn en Facebook, kan je veel bezoekers naar je website halen waar je ook echt je voordeel uit kunt halen.

 

Betalen voor meer bezoekers op je website

Ben je bereid om geld op tafel te leggen voor het promoten van je website, je dienst of je product? Dan kan je meer bezoekers naar je website toe trekken door gebruik te maken van het zogenaamde Pay Per Click adverteren. Hierin is AdWords van Google de meest gebruikte optie. Met deze methode koop je als het ware een weergave op de eerste pagina van de zoekresultaten. Het gaat hierbij dus niet om een hoge plek in de organische zoekresultaten. Hiervoor kan je dan weer SEO gebruiken.

 

Maak enkele bedrijfsfilms

Bedrijfsfilmpjes, of bedrijfsvideo’s, worden steeds beter bekeken op YouTube en ze zijn te delen via social media. Hier kan je als ondernemer dus ook je voordeel mee doen als je meer bezoekers op je website wilt zien die ook daadwerkelijk interesse hebben in de inhoud van jouw website. Deze zogenaamde audiovisuele producties kun je zelf maken, maar je kunt deze ook professioneel laten maken.

 

Zorg voor een snelle en vriendelijke website

Voordat je gaat zorgen voor meer bezoekers op je website is het belangrijk om te zorgen dat je website volledig in orde is. Dit voorkomt dat de bezoekers direct weer verdwijnen. Zorg ervoor dat je website gebruiksvriendelijk is en dat de snelheid ook in orde is. Een langzame website stoot mensen af. Uiteraard is het ook goed om je website responsive te maken, zodat deze ook goed functioneert op mobiele apparaten.