Hoe verdien ik geld met YouTube?

Geld verdienen op YouTube wordt steeds populairder. Eigenlijk niet zo vreemd wanneer je je bedenkt dat de populairste Nederlandse vloggers tonnen binnenhalen met hun video’s. Helaas betekent dit niet dat jij ook direct slapend rijk wordt als je een paar leuke video’s plaatst, maar een leuke bijverdienste om mee te beginnen is natuurlijk altijd leuk! Natuurlijk geven wij je een paar goede en praktische tips, maar we beginnen eerst met de basis van het geld verdienen via YouTube.

 

De basis van geld verdienen via YouTube

Het gaat niet vanzelf om geld te verdienen via YouTube. Het is geen kwestie van een video online zetten en cashen, helaas. Er zijn twee mogelijkheden om daadwerkelijk geld te verdienen met YouTube video’s. Je kan kiezen voor CPA en PPD, maar gebruik maken van een account op Google AdSense is aanzienlijk makkelijker. Dit account moet je vervolgens koppelen aan je YouTube kanaal. Als je nu bij je video instellingen per video aangeeft dat je er inkomsten mee wilt genereren en akkoord gaat met het plaatsen van advertenties in je video’s, dan begin je met geld verdienen via YouTube.

 

Bepaal je doelgroep

Als je goed wilt gaan verdienen met je YouTube kanaal, en daar gaan we natuurlijk wel vanuit, dan is het goed om een doelgroep te bepalen. Voor wie wil jij video’s gaan maken? Wanneer je dit weet, dan kan je gaan onderzoeken met welke zaken je deze targetgroep kan aanspreken. Probeer je binnen een bepaalde hoek te houden, zodat mensen je daaraan gaan herkennen. Denk aan video’s over make-up of aan video’s over voetbalclubs. Onderzoek waar de interesses van je doelgroep liggen en zorg er natuurlijk voor dat jij die interesses ook hebt.

 

Of je gaat gewoon vloggen!

Vloggen. Enkele jaren geleden kenden we deze term nog niet eens, maar tegenwoordig is het een term die door velen dagelijks wordt gebruikt. Sommige vloggers mogen zichzelf al BN’ers noemen en verdienen meer dan de premier. Niet gek! Als jij wilt gaan vloggen, dan is het wel de bedoeling dat je jezelf echt laat zien en er geen toneelstukje van maakt. Daarnaast is het ook wel belangrijk dat je interessante dingen meemaakt of opzoekt om je video’s ook echt effectief te maken en een goede fanclub op te bouwen.

 

Houd rekening met copyright

Ook op YouTube heb je te maken met copyright. Je mag geen beeldmateriaal gebruiken waar een ander rechten over heeft. Ditzelfde geldt voor onder meer tekststukken, muziek en bijvoorbeeld foto’s. Je moet zelf de commerciële gebruiksrechten in handen hebben om je video te mogen publiceren en er geld mee te mogen verdienen.