SEO tips voor beginners

In dit artikel laat ik je zien hoe je als beginner met een paar kleine en eenvoudige SEO tips je je website gemakkelijk hoger laat scoren in de zoekresultaten van Google.

Content is king

Goede content moet kwalitatief zijn tegenover je bezoekers maar ook voor zoekmachines. Door de juiste zoektermen te gebruiken en ervoor te zorgen dat je titels, url en anchor teksten in orde zijn, kom je al een heel eind.

Of dan toch tenminste voor de zoekmachines.

Je lezers gaan hier weinig rekening mee houden. Zij willen vooral iets bijleren van je content of zichzelf amuseren. Zorg altijd voor een heldere schrijfstijl en probeer niet al te veel moeilijke woorden te gebruiken.

Een manier om autoriteit uit te stralen is om altijd te vermelden naar bronnen van onderzoeken, lectuur of bekende personen.

Een snelle website is een goede website

Sinds 2009 is de laad snelheid van je webpagina een belangrijk element voor je ranking. Hiermee wilt Google je stimuleren om het web snel en toegankelijk te houden. Een snellere website heeft ook als voordeel dat je beter gelezen wordt op smartphones en tablets. Als je wilt weten hoe snel je website nu eigenlijk is moet je eens gaan naar “Pingdom”. Deze (gratis) tool laat je zien hoe snel je website is maar ook hoe je hem kan verbeteren.

Optimaliseer je afbeeldingen

Dit is één van die SEO tips die regelmatig over het hoofd gezien worden. Google kijkt niet alleen naar de tekst die op je website staat maar ook naar de afbeeldingen. Een mooie foto ziet er natuurlijk aantrekkelijk uit voor je bezoekers.

Maar als je ook een ALT-tag toevoegt zal Google dit mee opnemen als hij naar je keywords kijkt. Dit is ook de tekst die wordt weergegeven indien een afbeelding niet juist laad.

Linkbuilding voor een goede SEO

Dit is een van de belangrijkste ranking factoren voor je website.

Hoe meer links je ontvangt van andere websites hoe belangrijker Google je content vindt. Je kan elke link zien als een stem voor jouw website. De persoon met de meeste kwalitatieve stemmen eindigt bovenaan in de zoekresultaten.

Je zorgt er ook best voor dat je interne linkstructuur goed zit. Google wilt niet dat je bezoeker vast loopt op één bepaalde webpagina. Zorg er dus altijd voor dat je vanaf elke pagina een link hebt naar een andere interessante pagina voor je lezer.

Google webmaster tools geeft je een duidelijk overzicht van je linkprofiel.