Top 5 betaalbare fotocamera’s 2022

Fotografie is een fantastische hobby. Je kan er al je creativiteit in kwijt en je komt tegelijk op prachtige plaatsen. Maar aan fotografie hangt ook een prijskaartje. Zeker voor beginnende fotografen kan het moeilijk zijn om een betaalbare camera te vinden, die toch goede kwaliteit biedt. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, gingen wij op zoek naar de 5 beste camera’s in een betaalbare prijsklasse.

Canon EOS M50 Mark II

De Canon EOS M50 Mark II is de verbeterde versie van de EOS M50 uit 2018. De Mark II biedt in zijn prijsklasse een uitstekende beeldkwaliteit in full HD met de 24.1 megapixel APS-C-sensor. Hij is daarnaast ook compact en licht, wat betekent dat hij handig te dragen en mee te nemen is.

Deze camera is daarnaast uitermate geschikt voor content creators. Je deelt namelijk makkelijk je beeldmateriaal met Wi-Fi en Bluetooth connecties, kan zowel horizontale als verticale video’s maken, en kan zelfs live streamen op bijvoorbeeld Twitch of Youtube.

Nikon D3500

De Nikon D3500 wordt vaak beschouwd als een ideaal instapmodel van spiegelreflexcamera’s. Zo is bijvoorbeeld de auto-modus ideaal voor beginners, waarmee de camera zelf de juiste instellingen kiest om prachtige beelden te maken. Daarnaast is er de Guide-modus, die je meer leert over fotografie terwijl je de camera gebruikt.

De camera is klein en compact, en dus handig om vast te houden. Hij reageert snel dankzij het autofocussysteem, is voorzien van een 24.4 megapixel sensor en kan filmen in 1080p full HD met 60fps. De Nikon D3500 is niet de meest innovatieve camera, maar legt wél de nadruk op het plezier van fotografie.

Panasonic Lumix DC-FZ82

De Panasonic Lumix DC-FZ82 is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke voor een aangename prijs. Opvallend is het zoombereik tussen 20 mm en 1200 mm om bijzonder ver in of uit te zoomen. Ideaal voor een superzoom, maar ook om bijvoorbeeld een groot landschap vast te leggen. De lichtsterke lens zorgt er nog eens voor dat dat laatste bij schemerdonker ook nog prachtige beelden oplevert. Je filmt bovendien in UHD/4K en dankzij de automatische beeldstabilisatie ben je steeds zeker van scherpe beelden.

 

Sony Alpha A6000

Misschien wel de camera met de beste prijs-kwaliteitverhouding in deze prijsklasse. Deze “compacte krachtpatser” heeft functies die vroeger enkel bij topcamera’s mogelijk waren. De aangename grip, intuïtieve bediening, en 3 inch kantelbare display maakt de Sony Alpha A6000 een bijzonder gebruiksvriendelijke camera.

De Sony A6000 is ra-zend-snel: hij schiet maar liefst 11 foto’s per seconde en is daardoor dus uitstekend geschikt voor actiefoto’s. Dankzij de 24.3 megapixel aps-c formaat sensor zijn deze foto’s ook nog eens haarscherp, en door de hoge ISO-gevoeligheid en een geavanceerde ruisonderdrukking is dat ook bij minder licht het geval.

Canon Powershot G7X Mark II

De Canon PowerShot G7X Mark II kan omschreven worden als een camera met de kwaliteit van een DSLR, maar dan in de vorm van een compactcamera. Hij beschikt over tal van functies zodat je zelf de controle neemt over je beelden, of wanneer je kiest voor de automatische instellingen, helpt de G7X je een handje.

Dankzij de grote 1 inch sensor met 20.1 megapixel en krachtige DIGIC 7 beeldprocessor leg je haarscherpe foto’s vast, en filmen doe je bovendien in FullHD. Met het optische zoombereik van 24-100 mm en 4.2x digitale zoom, is geen object te ver weg. De 5-assige beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je foto’s, hoe ver je dan ook inzoomt, altijd mooi scherp blijven.

Kortom, de Canon Powershot G7X Mark II is een ideale compactcamera voor mensen die het stadium van ‘beginner’ ontgroeid zijn en klaar zijn voor de volgende stap.