Wat is Podimo?

Podimo betreedt de Nederlandse podcastmarkt: zo werkt deze app

Podcasts zijn populairder dan ooit, waarom zou je er niet met de rest van Nederland aan gaan beginnen? Podcasts zorgen ervoor dat je tijdens het autorijden, sporten of relaxen ook nog informatie tot je kan nemen. Veel Nederlanders kiezen in plaats van naar hun favoriete artiest te luisteren, om een podcast te luisteren, waar ze ook nog iets van opsteken. Als je goed begrijpt wat Podimo doet, kun je ermee aan de slag! In dit artikel wordt alles duidelijk over deze app en wat je ermee kan.

wat is podimoWat is Podimo?

Podimo is een exclusief podcastplatform voor entrepreneurs, waarbij je tegen €4,99 per maand direct naar Nederlandse en internationale podcastseries kunt luisteren. Via Podimo vind je alle podcasts die je wilt horen en lezen. Dagelijks komen er nieuwe podcasts bij, maar ook de beste uit de vorige maanden. Je vindt er alles over het bedrijfsleven, ideeën en succesverhalen van ondernemers.

Het bedrijf heeft onlangs een samenwerking met De Podcast Lounge aangekondigd. Deze app zal podcasts en podcasters gebruiken om hun content te promoten en zo meer mensen te laten luisteren naar hun programma’s.

Wat is het voordeel van Podimo?

  1. Eerste maand gratis. Je hoeft niet voor de eerste maand te betalen. Als de app bevalt, kan je tegen €4,99 per maand naar Nederlandse en internationale podcasts luisteren.
  2. Direct naar de series. Je kunt direct naar deze series luisteren door ze in de categorie ‘Podimo’ op de app te raadplegen.
  3. De app is heel gemakkelijk te gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld allerlei podcasts op installeren of even lekker in de relaxte ligstoel liggen luisteren.
  4. Er is ook een speciale sectie met vakantiefilm-podcasts die je zeker niet mag missen!
  5. De podcastmakers zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te beleven is, dus je blijft altijd up-to-date.

Hoe is Podimo ontstaan?

Podimo is ontstaan uit een samenwerking tussen audio content creators. Zij zijn in 2019 in Kopenhagen begonnen met het opzetten van Podimo, en werken tot dusver in 8 landen. De app zorgt ervoor dat je via je mobiel of computer alle podcasts kunt beluisteren die ze aanbieden. Zo kan je altijd up-to-date zijn met alle nieuwe podcasts.

Waarom is Podimo zo populair?

De reden dat Podimo een succes is, is dat de app heel gemakkelijk in gebruik is. Je kunt allerlei podcasts afspelen, zonder er veel voor te hoeven doen. Daarnaast vind je ook heel snel en geordend alle podcasts die je wilt kunnen bekijken. Het hele proces van het streamen van een podcast wordt verzorgd door de app zelf.

Wat heeft Podimo als toekomstvisie?

Podimo is een app die bedoeld is om de Nederlandse podcastmarkt te betreden. Hierbij gaat het om een app die gemakkelijk kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijden. Hierdoor zal de podcastmarkt verder worden ontwikkeld en zullen meer mensen daarvan gaan genieten.