Hoe en waarom is ‘Fortnite: Battle Royale’ zo opgeblazen?

Fortnite: Battle Royale is een van de grootste videospellen ter wereld. Gemaakt door Epic Games, is het een multiplayer-only spel waar tot 100 spelers vechten om de controle over een eiland. Het spel is gratis te downloaden en te spelen, maar er zijn ook in-game aankopen die spelers toegang geven tot krachtigere wapens en uitrusting.

Fortnite had een unieke kans om het succes van PUBG snel te kopiëren

Fortnite: Battle Royale is zo opgeblazen omdat het een unieke kans had om het succes van PUBG snel te kopiëren. Het spel is gratis te spelen en makkelijk te leren, waardoor het toegankelijk werd voor een groot publiek. Bovendien biedt Fortnite: Battle Royale een doorlopende verhaallijn en verschillende gameplaymodi, wat mensen betrokken houdt.

Het is de visueel aantrekkelijkere game

Om het simpel te zeggen: Fortnite: Battle Royale is visueel aantrekkelijker dan de meeste andere games op de markt. De felle kleuren en cartooneske ontwerpen springen er echt uit in vergelijking met de realistische graphics die je in de meeste games ziet. Dit is te danken aan het feit dat het spel is gebouwd met Unreal Engine 4, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit graphics, maar hier meer over in de volgende alinea. Het helpt ook dat Fortnite gratis te downloaden en te spelen is, wat betekent dat er geen toetredingsdrempel is voor potentiële spelers.

Een grote factor waarom het spel zo succesvol is, is dat Fortnite een heel sociaal spel is. Je kunt met je vrienden spelen of tegen ze, en er zijn genoeg manieren om plezier te hebben. Je kunt het online ook opnemen tegen andere spelers, of proberen als eerste alle verborgen schatkisten te vinden.

Een andere grote factor is dat Fortnite ongelooflijk verslavend is. Als je begint met spelen, zul je waarschijnlijk blijven terugkomen voor meer. En hoe meer mensen er spelen, hoe groter de beloningen worden. Sommige spelers hebben zelfs een enorm fortuin vergaard door grote toernooien te winnen.

Epic gebruikt eigen Unreal-engine betekent meer platforms, meer patches, meer toevoegingen, sneller

Epic Games gebruikt zijn eigen Unreal Engine 4 voor “Fortnite: Battle Royale” sinds de Early Access-fase van het spel en dat heeft tot een hoop voordelen geleid. Ten eerste kan het spel op meer platformen gespeeld worden dan elke andere titel in hetzelfde genre, wat betekent dat meer mensen het kunnen ervaren. Ten tweede brengt Epic voortdurend patches en updates uit die nieuwe content en functies toevoegen, waardoor spelers verslaafd blijven. Tot slot is Epic in staat om veel sneller veranderingen en toevoegingen aan het spel te doen dan andere ontwikkelaars, omdat ze de volledige controle over de engine hebben.