Gebruik Whatsapp nu ook op je computer

WhatsApp kennen de meeste mensen ondertussen  al wel. De handige online chattool zonder extra kosten voor je smartphone of ios apparaat. Maar velen kennen de online WhatsApp Web versie nog niet die je handig vanaf elk scherm met een internetverbinding kan bedienen.

 

Hoe werkt de webversie van Whatsapp?

Het kan bijna niet gemakkelijker. Je opent Whatsapp in je browser en tegelijk ook op je smartphone via de app.

Op de website krijg je een QR code te zien die je moet inscannen. Dit doe je door in de app naar het settingsmenu te gaan en WhatsApp Web te kiezen. Hierna opent de QR lezer vanzelf en moet je deze alleen maar richten op je scherm.
(Je hoeft hiervoor dus geen aparte scanner voor installeren.)

De rest gebeurt automatisch.

Je kan vanaf nu je berichten naar vrienden, familie en je collega’s sturen vanaf eender welk toestel dat verbonden is met het internet.

Makkelijk toch? Maar welke voordelen biedt dit nu precies?

 

Whatsapp voordelen als particulier?

Ten eerste, het is volledig gratis.
Het is gedaan met geld uitgeven aan overbodig sms’en. Of toch tenminste zolang je een netwerk in de buurt hebt.
Ook kan je gemakkelijk vanachter je scherm je leven delen met wie je maar wilt.

Zeker als student komt het handig van pas omdat je vanachter je scherm kan afspreken met vrienden zonder je gsm te moeten bovenhalen. Zo vermijd je de gênante confrontaties waarbij je je laatste berichtje mag voorlezen in het klaslokaal.

Voordelen als bedrijf?

Als bedrijf is het zeer gemakkelijk om vanachter je computer met je klanten wereldwijd te kunnen communiceren zonder een dure telefoonrekening achteraf te krijgen. Tevens zorgt het er ook voor dat je wereldwijde groepen van gelijkgezinde mensen samen kunt brengen.

Denk maar aan mastermind groepen van een bepaalde sector.

Met behulp van de WhatsApp Web versie kan je met slechts één apparaat, 2 accounts tegelijk beheren wat altijd handig van pas kan komen. Zo hou je je werk en privé leven volledig gescheiden.

Maar natuurlijk is één van de belangrijkste redenen het gemak en de kost die je uitspaart.